Workshops

Wat houdt een workshop van Paperpien in?

Geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op en dan kijken we samen naar een datum, locatie en tijdstip.

In principe vindt een workshop bij jou thuis plaats. Kan dit niet? Geen probleem. We kunnen ook een andere locatie regelen. Een workshop is het meest effectief bij een groep tussen de 4 en 10 personen. Zo kun je van elkaar leren en heb ik ook genoeg aandacht voor iedereen. Heb je veel enthousiastelingen om je heen verzameld en willen jullie gezamenlijk een workshop? Gezellig! Ben je een feest aan het organiseren en wil je een creatieve workshop volgen? Leuk! Wil je met je bedrijf of afdeling een leuk uitje doen? Meer dan welkom!

Basisworkshop handletteren

In deze workshop zijn we bezig met het ontdekken van letters, hun regels, hoe ze zijn opgebouwd en hoe we ze zelf het beste kunnen nabouwen. We kijken naar verschillende lettertypen, oefenen zelf met verschillende lettertypen en maken ons eigen lettertype. We sluiten af met het ontwerpen en uitwerken van een zelfgekozen quote op mooi dik papier. Na deze workshop beschik je over een goede basiskennis en kun je thuis goed verder experimenteren, (verjaardags)kaarten zelf maken, je huis versieren met allerlei zelf uitwerkte quotes en kaarten en nog veel meer!

Basisworkshop brushlettering

In deze workshop kijken we naar de opbouw van brushletters, experimenteren we met allerlei verschillende soorten brushpennen en oefenen we veel. We ontdekken hoe de stiften werken en wat voor jou fijn werkt. Ook gaan we aan de slag met het mengen van stiften en kleuren. We sluiten de workshop af met het ontwerpen en maken van een zelfgekozen quote op mooi dik papier. Na deze workshop ga je, behalve met je zelfgemaakte werk, naar huis met een basiskennis van brushlettering waarmee je thuis zelf verder kunt oefenen.

Workshop Galaxy maken

In deze workshop gaan we aan de slag met Ecoline. We gebruiken dit om een galaxy mee op te bouwen. Terwijl de Ecoline aan het drogen is, bedenken en ontwerpen we een quote die we er overheen willen handletteren. Met een speciale witte verf, een mooie gouden of zilveren stift of gewoon met een zwarte fineliner maken we de quote over de galaxy heen als de Ecoline droog is. Na deze workshop beschik je over de basiskennis van Ecoline en kun je er ook thuis mee spelen. Je kunt een galaxy maken, maar ook je vaardigheden wat betreft het opbouwen van een quote zijn vooruitgegaan.

Kinderfeestje

Heeft jouw kind het handlettervirus ook al te pakken? Wat ontzettend leuk! Of nog niet te pakken, maar lijkt het hem/haar ontzettend leuk om te doen? Ik kom graag op het kinderfeestje om er samen een onvergetelijke verjaardag van te maken. Een kinderfeestje is voor minimaal 4 en maximaal 8 kinderen. Zo heb ik voor alle kinderen genoeg tijd en aandacht maar kunnen ze ook bij elkaar kijken en van elkaar leren. Ik zorg voor de materialen die nodig zijn tijdens de workshop. Alle kinderen krijgen een starterspakket met materialen zodat ze thuis lekker verder kunnen gaan met het handletteren. Voor de jarige is er een cadeautje, dat uiteraard gebruikt kan worden bij het handletteren. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de workshops op een kinderfeestje: De kosten voor een kinderfeestje zijn €15 per kind.

"Het feestje van Belle met Pauline ws een groot succes! Met 10 meiden vierden we haar 11e verjaardag onder de heldere, gezellige leiding van Pauline. De meisjes leerden op een speelse, stimulerende manier hoe ze handlettering zelf in de praktijk konden brengen. Het is te merken dat Pauline voor de klas staat. Het kostte haar geen enkele moeite elk kind te motiveren en ze een succeservaring te geven. Na afloop kregen ze ook nog een tasje mee met dingen om thuis ook nog aan de slag te kunnen. De meiden vonden het heel erg leuk en voor de ouders is het mega-relaxed."

"Paperpien heeft een super LEUK handlettering-party verzorgd voor onze jarige 10 jarige dochter! De meiden waren allemaal zo heerlijk bezig. Geweldig! Ook de ouders waren super enthousiast over het eindresultaat gemaakt door hun eigen dochter. Een dikke 10 voor jou!"